I hope everyone had a wonderful Easter morning:)
Mam nadzieję, że każdy z was miał wspaniały poranek wielkanocny:)
Easter baked cheesecake with peaches/ Wielkanocny sernik z brzoskwiniami
You need:
1kg cream cheese / kiligram białego sera (użyłam taki z kubeczka)
3 eggs / 3 jajka
200g sugar / 200g cukru
vanilla sugar or vanilla essence / cukier lub olejek waniliowy
80g custard powder / 2 opakowania budyniu waniliowego
canned peaches / brzoskwinie z puszki
For base:
150g flour / 250g mąki
75g buttrr / 75g masła
50g sugar / 50g cukru
1 egg / 1 jajko
2 teaspoon baking powder / 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Mix all ingredients from base and make a cake, roll it and place on baking tray. Then mix all ingredients from cheesecake (exept eggs white). Then beat eggs white and add to your cheesecake. Place it on the top of base in baking pan, cut peaches into small peaces and place on cheesecake. Bake for about an hour in 180C.
Z podstawy wyrobic kruche ciasto, rozwałkować i umiescić na blaszce. Zmieszać wszystkie składniki z masy serowej (oprócz białek), następnie ubij pianę z białek i wymieszj z resztą. Wylać miksturę na kruche ciasto, a następnie umiescić na nim pokrojone brzoskwinie. Piec około godziny w 180C.
Bardzo fajne zdjęcia.
ReplyDeleteMiłych Świąt!!!
Cudowne zdjęcia, cały blog jest jak zaczarowany x Jestem zachwycona :)
ReplyDeletePoobserwujemy?
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
http://annamarieann.blogspot.co.uk/
xoxoxo
Sernik za pewno wyszedł Ci wyśmienicie a popijany jaśminową herbatą,którą bardzo lubię to już by była rozpusta, pozdrawiam
ReplyDeleteRzeczywiscie muszę się pochwalić, że sernik był pyszny. Wczoraj zaniosłam trochę koleżance z pracy i od razu poprosiła o przepis (w UK popularniejsze są serniki na zimno).
ReplyDeletegreat pics!
ReplyDelete